Share this:


Audicija
za plesače, plesačice, glumce i glumice za sudjelovanje u novom projektu radnog naslova Shake it off u produkciji umjetničke organizacije Malo Sutra, Domina i Tjedna suvremenog plesa. Koreografija: Bruno Isaković i Mia Zalukar.

Pozivamo zainteresirane izvođače i izvođačice sa autorskim odnosom prema radu, visokom razinom izvedbeno-tehničke spreme i iskustvom rada na improvizaciji da svoje prijave uz životopis i fotografiju pošaljite na email adresu: bruno.isakovic@gmail.com, najkasnije do 8. travnja. Odabrani će primiti poziv na audiciju najkasnije do 10. travnja.

Audicija/radionica  će se održati od 16. do 20. travnja, od 12 do 16 sati u Zagrebačkom plesnom centru u sivoj dvorani. Rad na projektu započinje 2. svibnja te završava sa premijerom 5. lipnja i reprizom 6. lipnja 2018. godine na Tjednu suvremenog plesa. Molimo da pri prijavljivanju na audiciju uzmete u obzir svoju dostupnost sukladno sa navedenim terminima.

VIŠE O SAMOM PROJEKTU
Shake it off gradi svoju atmosferu u fizičkom naboju različitih tipova tjelesnih vibracija i drhtaja. Tijekom radionice ćemo tražiti tijelo koje se neprestano trese te stvara oscilacije, konstantno preobražava i utječe na druga tijela u prostoru. Raditi će se na razvijanju jezika kretanja i improvizacijskih struktura unutar kojih se tijela međusobno prožimaju i dijele stvarnost u nepredvidivoj promjeni. Namjera je nikada ne prestati sa transformacijom pokreta, grupne dinamike, kao i svih značenja koja (ra)stvara neprekidna tréšnja tijela.

Možemo vidjeti tijelo, ali njegova vibracija dolazi iz nevidljive unutrašnjosti, emanira iz nepredstavljive nutrine do koje se ne dopire pogledom. Drhtaji dijele tijelo na ono izvana i iznutra, a različite amplitude tih vibracija su operatori te podjele. Prožimajući samu granicu vibracija istovremeno stvara vezu između pokreta i tijela. Njezin intezitet se tako upisuje u tijelo, na točku tjelesne emisije, bilo da se nalazi u nezgrapnoj unutrašnjosti bilo da napušta tijelo ili dolazi izvana – ona postoji baš u tom prijelazu. Istraživanje za predstavu će se baviti studijom pokreta koji postavlja zahtjev za jednom novom topologijom, ili novom ontologijom gdje tijelo u neprekidnom stanju tréšnje utjelovljuje samu granicu između svijeta oko nas i nas samih.

Svi posjedujemo iskustvo drhtavog stanja.
Tresemo se od straha, hladnoće ili fizičke slabosti.
Osjećaj anksioznosti je popraćen tjelesnom drhtavicom.
Iskazujemo neodobravanje, neslaganje ili nesigurnost tako što protresemo glavu lijevo-desno.
Da bismo naznačili odobrenje, potvrdu ili prihvaćanje, činimo to kimanjem.
Snažni smijeh tijera tijelo u grčevite kontrakcije mišića.
Uznemirujući udarac nas od šoka prožima tremorom.
Prilikom zemljotresa se instiktivno i sami uzburkamo kao što snažni događaji znaju protresti same temelje društva.
Protresemo ramenima kako bismo se opustili.
Drhćemo od uzbuđenja i skaćemo od veselja.
Uživamo u seksualnom podrhtavanju.
Tresemo se od bijesa kad nas iskoriste, a ponekad smo protreseni prije upotrebe.
Slušajući glazbu naše tijelo slijedi njen ritam.

Naše (re)akcije su satkane od vibracija koje neprestano izmjenjuju svoj intezitet i nose u sebi komunikativan element prema neposrednoj okolini kao i o načinu na koji propuštaju vanjski svijet prema srži naše osobnosti, emocionalnosti i psiho-fizičkog stanja. Instiktivno reagiramo na izvor i smjer podrhtavanja koje prolazi kroz našu svijest, tijelo, prostor oko nas, kao i kroz samu strukturu društva. Svi elementi tih vibracija, drhtaja, tremora, tréšnji, kao i njihovi razlozi, stoje već upisani u našu intuiciju.

Kroz titraj ponavljajuće akcije i (ra)stvaranje međuovisnosti izvedbenih tijela,  predstava ima namjeru zasititi prostor sa značenjima koja su uzrok i posljedica neumorne vibracije pokreta. Koji nas zaokuplja, fizički i emocionalno. Onako kao što se potres, pucanj, orgazam, hladan tuš, pogled ili poljubac, nagli pad, vrisak, muzika, sve što vibrira, sinkronizira sa nečime u nama, stvori nalet adrenalina te nas vodi na put u nepoznato.